COLOUR EUPHORIA GALLERI

”Jeg har et fint og kærligt bånd til Nymindegab og omegn. Nogle af de stærkeste barndomsminder er de mange gåture ad små stier og den intense duft af kaprifolier i mørkningen.

Træd ind i min verden

”Fjordens bred lige nedenfor Nymindegab kro var stedet, hvor min mor sænkede mig ned i det iskolde vand og lærte mig de først spæde svømmetag. Stedet emmer af en fantastisk lokalhistorie, om det førhen barske liv ved havet, om esepigerne og maleren Laurits Tuxen der kom til Nymindegab, og malede sammen med de andre kunstnere, der fandt den dengang besværlige vej langt ud mod vest til stedet her. Men de malede alle ærligt det rå liv, der var ved havet og fjorden. Men alt det vidste mit ensomme barnesind ikke noget af, jeg bare var, samlede sten med huller i, lyttede til fyrretræernes knagen og dagdrømte.

Jeg tror allerede dengang ubevist, at kimen blev lagt til, at male som jeg gør i dag. Uden at vide det betragtede jeg intenst de krogede grene, lyttede til havet og så naturen i bevægelse, og farverne der ikke bare var farver, men lige så meget var følelser og stemninger, der blev forstørret op, som var de under et mikroskop.”

Galleri

Serien Colour euphoria dækker over flere forskellige udtryk med sit udspring i 2008 og frem til nu, dog med den tydelige fællesnævner, at ”boblerne” er at finde i hvert eneste værk.Det er Tina Hennebergs umiskendelige signatur.